fredag 7 mars 2014

Dexters Diana

Sakteliga har jag fortsatt det konstnärliga pimpandet av mitt Diana 25! Tanken var ju att försöka fixa det till att vara ett personligt 1:a gevär till min son. Så steg nummer ett var ju att se till så man vet vem det tillhör. 


Hade inget annat än vanligt kopieringspapper tillgängligt här hemma, så jag fick köra den något pilligare schablonvarianten för att få texten att hamna på stocken.

Sen drog jag en vända med tuschen så det skulle sitta ordentligt då blyertsen hade tendens att smeta.

först var tanken att ha stjärnor istället för nätskärning, men jag har nu släppt stjärntanken och för tillfället är det öppet för förslag.

Det är första gången jag arbetar med trä i konstnärligt sammanhang. Kändes rätt pirrigt innan man satte drummeln till verket då man kanske skulle förstöra stocken istället för att förbättra den. Nu går det inte att ångra längre så det är bara att köra tills det känns klart.

Längst in i skåpet

Har under veckans lediga tid roat mig med att rota bland ammunitions-samlingen. Hade nästan helt glömt bort att pappaskarna i skåpet också innehöll skott så det var tillslut dags att provskjuta mina sen länge införskaffade defiant i kaliber .177 /4,5.

De som läst mina tidigare inlägg har redan förstått att jag lätt spontanshopar när en produkt har intressant förpackning och dessa kulor var precis ett sådant köp. 
Den här gången såg jag till att i förväg räkna ut antal skott så jag inte skulle räkna fel i stundens hetta, 5 skott i varje cirkel.

Defiant har inte den klassiska timglas-formen

Kommer låta de som skjuter mer regelbundet stå för de regelrätta ammunitionsrecensionerna här på nätet. Dock kommer jag dela min egen upplevelse så gott jag kan och jag hade tyvärr hoppats få bättre grupper än det visade sig bli i denna omgång.
Litar dock inte att på jag fått så "vetenskapliga" grupper med öppna riktmedel det senaste, har misslyckats hålla kornet konsekvent struket.