torsdag 5 december 2013

Tyskland levererar

Riktigt lika snabbt som att plocka isär min Haenel 310 gick det ju inte att införskaffa de reservdelar jag tyckte mig behöva. 

Hittade efter lite forums-sökande denna länk: http://www.waffencenter-gotha.de/shop/ 
På denna sida finns, utöver ett stort sortiment inom luftskytte, ett digert utbud av reservdelar till just Haenels olika modeller.. Såklart..



Var riktigt imponerad av mina egna tyska-kunskaperna då jag lyckades navigera fram relativt bra. Men man lever trots allt en bra bit in 2000-talet så jag kastade snart in handduken och njöt av fördelarna med google-translate.

För att beställa varor från waffencenter är man tvungen att bli medlem, vid inlogg kan man som på många andra köpsajter kolla på "mina sidor" där det står vad man beställt m.m. 
Vad jag inte uppfattade på mitt första besök var att butiken endast kommunicerar med sina kunder via denna kanal.

Upptäckten gjordes genom att jag skickade en beställning och sen snällt förväntade jag att få någon slags bekräftelse med mer uppgifter till min vanliga mail (Tradera-skadad). 
Det kom aldrig någon bekräftelse vilket jag tolkade som att jag gjort fel, tänkte dock det var bäst att ge dem några dagar med påföljden att jag lyckades glömma bort hela köpet. 

När jag några veckor senare kom ihåg min beställning och blev sugen på att göra ett nytt försök så låg påminnelse-mailen snällt och väntade i inkorgen på mina sidor. 

För mig var det även nytt med utlandsbetalningar men det löste sig och tillslut var det bara att hålla tummarna som återstod.

Vet inte hur många dagar leveransen tog om jag ska vara ärlig. Då jag aldrig handlat på detta vis plus att jag alltid tror att det kommer gå åt fanders så var min "Jag hade ju ändå bara köpt godis för pengarna"-mentalitet inkopplad.
En mentalitet som gjorde att jag kände mig som värsta globeshoppern när avin trots allt damp ner i brev-inkastet. Tyskland levererade!