måndag 25 november 2013

Den 25:e smäller det!

Efterlängtad som en vårdag satt månadslönen än en gång på kontot. Så det blev raska steg ner till närmaste vapenbutik!

Utbudet är ju inte samma i butik som över nätet, plus att man inte kan rota runt hur man vill bland askarna. Frågade därför vid disken vilka de sålde minst av och hoppades kanske få napp på några udda exemplar.

Det som inte direkt sprang ur butiken var kaliber Precision 5,4 till Excellent gevären. Mitt problem är ju då att jag inte äger något Excellent. Mitt andra problem är att jag inte kan tacka nej till så glänsande ammunition i pappförpackning (med skyddande plastpåse runt om). Så nu är jag i behov av en excellent-bössa som passar skotten.

Efter en stund letande fiskade han även upp en ask från bakre botten. Det fanns två exemplar kvar och de svarta platsförpackningarna kletiga av någon slags olja, såpass att tejpen släppt på den ena. Det oöppnade exemplaret såg även det riktigt skabbig ut och informationen var basic. Att den till sitt yttre var en perfekt symbios mellan snusdosa och hockeypuck gjorde att den hängde med hem.

Sen fick jag syn på en ask meisterkugeln med det tryck jag kom ihåg var på locket från när vi tävlingssköt som barn. Asken var dock öppnad och endast 1/3-del kvarstod. Detta är ju inte ultimata förutsättningar men han sa att om jag ville ha den ändå så fick jag den för en tjuga.

Slängde även in en ask Polymag 4,5 innan jag tackade för mig. Polymag-förpackningen är en av de "plottrigaste" jag känner till! Asken är säkert hälften så stor som en standardask men är täck men har
mer text än Rocky-serie. 

En sak jag reagerade på med polymagen var att det står .177 på asken och 4,52 på kvittot. Detta kan ju skyllas på att den registrerats fel i systemet men det är ändå en detalj som fastnade i skallen.
Avslutar detta inlägg med det absolut tydligaste tecknet på att denna kula måste vara riktad till en Amerikansk marknad, kan inte vara många andra länder där rädslan för att bli stämd orsakar så extremt utförliga varningstexter. Tar nog mina chanser när det kommer till blyhalten, för även om det är så farligt så är jag körd sen många år tillbaka.