fredag 27 december 2013

Felsökning av Umarex Colt Government 1911

Det närmar sig årsdagen för återkomsten av mitt luftskytte-intresse! Visst, jag hade en längre tid sökt av youtube efter luftvapen-klipp medans barndomsintresset vred och vände sig i sin slummer. 

Men som jag tidigare berättat på forum så var det min Colt replika som på allvar återuppväckte luftskytte-intresset. Inte pågrund av dess prickskytte-egenskaper, utan för att det var min första tillhörighet/pryl som jag genomfört en lyckad lagning av (någonsin)!

Colten gick efter införskaffandet på högvarv och jag antar att orsaken till eldavbrottet var detsamma som för oss människor, har man inte joggat på några så ska man inte starta med ett terräng-marathon. 
Efter några veckors intensivt skytte sa det stopp och avtryckaren samt hammaren gick knappt att rubba. Som barn hade jag sörjt min ägodel djupt och otröstligt i veckor, men efter 27 levnadsår ändrades plötsligt mitt standardmönster. 

Var den sönder skulle jag ju inte förlora något på att ta isär den..








Felet visade sig vara den bricka som lägger sig mellan hammaren och ventilpinnen när handsäkringen i pistolgreppet pressas in. Efter den satts tillbaka och splinten fått en ny försänkning följde en nervig ihopsättning.

Kan meddela att jag var genuint skitstolt när Colten visade sig fungera lika bra som innan och därmed var snöbollen av luftskytte-nörderi i kraftig rullning..