tisdag 2 september 2014

Inbyggd säkring?

I mina försök att göra avtrycket på Trackern trevligare investerade jag för en tid sedan i en tvåstegsmodell som såg spännande ut. 

Till skillnad från originalet är denna avtryckare ledad, en fjäder håller emot genom första steget.

Appliceringen var enkel nog, dra ur sprint och släpp ner ny avtryckare ungefär. Men väl på plats stötte jag på problem. Eftersom jag precis hade satt ihop Trackern i övrigt så var dock första tanken inte att det var avtryckarens fel utan att jag skulle ha satt något annat fel. Noggrann rannsakning av mitt mekande gav dock slutsatsen att allt satt som det skulle. Men vad var problemet. Det gick helt enkelt inte att avfyra geväret, avtryckaren satt som berget! 

Efter att ha ögnat över vapnet åtskilliga gånger med full gas i pannbens-maskineriet testade jag att byta fingerposition, skippa första steget i avtrycket och hoppa direkt till det andra genom att trycka bakpå avtryckaren. Det gav resultat direkt och geväret small av med lätthet.


Min slutsats var lika lättande som trist, den här avtryckaren passar inte i geväret!

Den är för bred kring leden och när man pressar bak avtryckaren tar den emot själva "avtryckarhuset" vilket gör det omöjligt att slutföra skottet när kolven sitter på.

Enligt butiken är modellen anpassad till Trackern men jag är osäker på om detta är en felskrivning i produktbeskrivningen. Lösningen kan vara att på egen hand göra ingrepp och fila på problemet.
Men det är ett ämne för framtida inlägg.

Mvh//David