tisdag 29 juli 2014

Första gången klass 1

Att Benita skulle ta jägarexamen kom som en blixt från klar himmel, inte ens efter att vi bokad intensivkursen så hade insikten riktigt sjunkit in. Det var nog först vid besöket på +huntyardberras  som det började kännas som allvar.

Benita är stadsbo, born and raised, jaktintresse existerar inte i vare sig hennes familj eller bekantskapskrets. Vapenerfarenheten hade därmed sen länge stannat vid femkampen på Gröna Lund och sporadiskt avfyrade diaboler på mosterns lantställe.

Kort och gott fanns en viss oro över att hon inom några dygn skulle naila 3 uppskjutningar..



Så snart det första nervösa skottet med .308:an var avlossat tog det knappast mer än 30 minuter innan Benita självsäkert rasslade bly mot älgtavlan som om hon aldrig gjort annat. 

Besöket på Huntyard&Berras gav rejält blodad tand för oss båda och kan skjutbio kan varmt rekommenderas. Det var extremt kul att mjuka upp de ringrostiga studsar-skillsen på vildsvin, kronhjort och Afrikanska gnuer med vetskapen om att man inte kunde orsaka någon skada. Nu återstår bara fortsatt övning (för oss båda) så hållningen, precisionen och kontinuiteten sätter sig. 


Morgonen avrundades med inhandling av huvudbonad i passande mönstring.