söndag 19 januari 2014

Crosman 2260 makeover

Om ni minns bilderna från fjolårets sommarskytte så hade jag då förvärvat en Crosman 2260, den syns i bilderna med en monterad bipod samt iförd ursprunglig trästock. 
Crosman-vapnen i min ägo har aldrig egentligen blivit skjutna med, de har bara vart ett ständigt skruvande på de stackarna.

För en tid sedan beslutade jag att 2260:an skulle vara den primära crosman-representanetn i min vapengarderob och att det inte skulle bli så mycket mer skuvande. Jag ville ha en taktisk look så trästocken byttes ut mot 2240-basen med skelettstock som ackompanjerades av några extra pipband. Det hela kröntes med ett tradera-inköp som fick hela riggen att se bisarrt oproportionerlig ut.

Har inte vart nöjd slutresultatet av denna uppsättning men medans andra projekt stulit tid så har den fått stå där i skåpet och samla damm. Först nu när jag fick hem lite Weaver-fästen så ploppade det upp en tanke.

Går railsen att fästa på pipbanden!?


Visst tusan gick det, rail-skruvarna var av samma dimension som de små låsskruvarna. Det enda problemet var att rail-skruvarna var för långa.

Löstes dock snabbt med en Dremel.


Kände mig som upfinnar-Jocke när jag väl fått railen på plats. Men det på tok för stora siktet tog fortfarande fokuset från mitt hemmabygge.

2260:an blev lätt och hanterbar som en fjäder när ohyggligheten till sikte var bortskruvad. Som alternativ passade jag på att låna rödpunkten från 2240:an.

Blev i mina ögon (och händer) en enorm förbättring, har nu beslutat att skaffa ytterligare ett rödpunkt så crosman-pickorna får varsin istället för att behöva dela. 

Blir antagligen att jag fortsätter bygga på 2260:an framöver då Crosman-febern är lätt att drabbas av när man väl utsätts för smittokällan.