torsdag 23 januari 2014

Blocketshopping RWS Diana 35

Innan 54:an tog plats i skåpet så var det klassikern RWS Diana 35 som oftast plockades fram när det vankades lägenhets-skytte. Orsak till att jag helst använt detta gevär i hemmet beror på att det är lagom tyst för att inte störa mina grannar samt folk nedanför på gatan. 

Men om tystnad var enda orsaken så skulle jag ju aldrig skjuta annat än FX Independence, vad som verkligen gör Dianat mer attraktivt är det faktum att det blir en utmaning att skjuta. Känner att det på inomhusavstånden blir för lätt att få bra grupper med Indyn. Med 35:an syns variationerna orsakade av dålig koncentration, grepp eller ammunitionsval även på korta håll.

Jag tycker helt enkelt det är mer sport med fjädervapen som RWS Diana 35.



En av mina morbröder ägde under uppväxten ett exemplar av 35:an. Det var ett vapen som jag tyvärr inte fick chans att använda så ofta som jag kanske önskat. Det har därför i mina minnen fått en slags ikonstatus som inte helt oväntat ledde till införskaffande av ett eget exemplar.

Dianat hade några, som jag ansåg, skavanker men tyckte priset som hamnade strax över en tusing var överkomligt. Dessutom bodde mannen som sålde geväret  endast några kvarter bort så tillgängligheten gjorde affären än intressantare.

Nätskärningen är fläckigt mörk, något jag gissar handlar om slitage p.g.a. användning.

Bakkappan har några år på nacken så den är en smula torr och naggad i kanterna. Men i övrigt har jag inte upptäckt några fel eller brister.