tisdag 26 augusti 2014

Jägarexamen

Inom loppet av några få månader hade Benita gått från jaktskeptiker till nyexaminerad skyttefrälst. Hur kom sig då detta kanske ni undrar?

Det vore dumhet att tro att jag var den ledande orsaken, även om jag i många år har försökt så frön om intresset.

Går inte att sticka under stolen med att denna ideologiska tvärvändning i vårt hem hängde extremt mycket på SVT Plays program "På jakt med Lotta och Leif".

Lotta Lundgrens lika delar nyfikna som defensiva inställning till konceptet av jakt var något som, i vårt fall, gick att relatera till. Speciellt när man som Benita äter kött men har svårt för tanken att själv döda ett djur. Endast några veckor efter vi sett serien så kom ämnet upp i vadslagningsform, startat på eget bevåg av Benita.


Intensivkurs för jägarexamen bokades på Sundsta Säteri norr om Stockholm. Pluggandet pågick i egen regi under tre intensiva veckor som bestod främst av testfrågor via nätet, extremt många jaktfilmer och läsande i kurslitteratur.

Målet var att klara teoriprovet, allt annat sågs som bonus då Benita haft mycket få chanser att öva skytte med annat än luftgevär innan dagen för examen. 

Men den gamla goda vännen "skrällen" var på plats och Benita satte samtliga prov under de tre dagar hon spenderade på Sundsta.

//David