lördag 7 december 2013

Rond 2 med Walter High-Power Pellets



Första omgången med Walther high power gick ju inget vidare, ville dock ge den en andra chans då jag i första recensionen ej lyckades registrera den mängd skott jag önskade genom min Chrony vilket kanske gjorde den orätt, vad vet jag? 

Med de nytillverkade led-lamporna till hands bestämde jag mig för att göra ytterligare en genomkörning. Är ju trots allt av åsikten att man bör ge saker en andra chans, plus att smutskastning utan underlag aldrig kan vara bra för karman.

Kulans hela marknadsföring hänger ju på den extra kraften den ska leverera. Jag tar mig friheten att anta, utifrån materialvalet, att kulan är lättare än vanligt även om detta inte står angivet någonstans på asken. Med andra ord bör det vara hastigheten Walther syftar på när de döper den "high power".

(Precis som första omgången var det mitt Diana 35 som stod för spänningen.)
Det redan dåliga första intrycket gav tyvärr en matchande eftersmak, då ammunition nu visade sämre hastighet genom chronyn än vid mitt första test! Kan därför bara stå fast vid min uppfattning om att denna ammunition suger ordentligt. (Siktade efter att registrera 50 skott men det var inte bara kulan som faila utan även min huvudräkning.)

Tycker helt ärligt det är synd att den inte presterar bättre, jag skulle gärna använt dom jämnt när dom är så söta och färglada, men det finns ändå gränser även i min pryl-kåthet.

Man ska inte klaga, Walther high power lyckades åtminstone leverera något utöver precision och kraft ännu en gång.. Tack!