tisdag 15 april 2014

Afterwork med Dexter

Tanken är att vi ska ha en roterande "hämta och lämna på förskolan"- rutin i vår familj. Detta har dock inte riktigt kommit i rullning och hittills har jag främst varit den som lämnat och kommit hem senare på kvällen.

Det är ju dock en mycket skön känsla att sluta tidigare och istället ha eftermiddagen kvällen med Dexter. Speciellt nu när det är ljust längre så man kan köra en liten far och son afterwork sådär mitt i veckan!

Denna dag var en smula molnig och fortfarande rätt kall, men är man förberedd med proviant och varma kläder så går det fint.
Problem som uppstår när soltimmarna inte är fulltaliga är ju att en skjutbana som är lagd åt väst kommer få solen rakt in i linsen. Men det ska ju vara lite sport också.
Det var FX Independence som denna dag skulle få bekänna färg på banan, något den kommer få göra fler gånger framöver nu när jag håller på att bena ur vapenskåpet och den fortfarande har en säker plats.
Inledde med sorterna som jag skjutit bäst med inomhus på 10 meter och drog ut avståndet till ca 20 m. 

Upplägget var: 
En tavla för varje sort
1 magasin om 12 skott av varje.
Träffbilderna var inte vad jag hoppats då jag förväntar mig kunna dra ut på skjutavståndet än längre. Med denna spridning känns det dock inte som någon idé innan jag övat mer. 
Resultatet gav iallafall samma bild som hemma i lägenheten, FX egna diaboler är de som skjuter bäst.
 
Solen sjönk snabbt och redan efter de första 3 magasinen hade solen glidit ner avsevärt.
Hade med mig ytterligare tre askar som jag ville prova men som jag inte hade jättehöga förhoppningar på. Speicellt inte de två Wadcutter-askarna.

Började från höger till vänster och FX smotthtwist gjorde mig som vanligt besviken. I det kraftiga motsljuset kunde jag se reflexerna från kulorna och hur jävligt de spred. Crosman gick bättre men inget jag kommer lägga på lager.
Sen till sist så var det meisterkuglens tur. Asken med samma märkning som askarna jag hade när jag tävlingssköt för 20 år sedan. Köpet som visade sig vara en gammal ask som hamnat bland Walter Borgs vanliga utbud av misstag, som var öppnad och som jag fick för en tjuga för de hade inget pris för dem.
Såklart skulle den jäveln var i samma klass, om inte bättre, än FX egna diaboler. 

Skillnaden som gjorde att den i mina ögon överglänste FX var att skotten samlades utan att jag lade ner någon större ansträngning, vet att jag drog iväg några skott för hastigt vilket de andra sorterna inte förlät en sekund. Men meistrarna verkade nästan ha magnetisk dragningskraft till varandra.
Tog mig ner till Walter Borg för att höra om de hade fler av denna sort men de trodde inte ens att meisterkugeln fanns i 5,5 längre. Jag Skaffade några andra RWS som ska testas nästa gång jag tar mig till banan. Har även sett att det säljs meisterkugeln 5,5 på nätet så jag hoppas de håller samma grupper som min nuvarande ask.