onsdag 11 december 2013

Gamo Shadow 1000 disassembly



Från att aldrig ha tänkt tanken på att plocka isär mina saker har jag nu gått till att köpa dem söndriga och se om de går att laga. Det är dessutom mycket bättre för psyket att öva på något som inte kostar skjortan som dessutom bara kan må bättre av behandlingen.

Första exemplaret på en sådan investering är ett Gamo Shadow 1000 som jag ropade hem på Tradera. Enligt annonsen så hade tidigare ägare också köpt det via auktionssajten. Det hade funkat bra en tid tills det nyligen börjat krångla.

 "..låsfunktionen har slutat funka så när man försöker ladda så fäster den inte."
















Ungefär här började jag fokusera på fel del att skruva isär. Trodde först jag skulle kunna få loss hela avtrycket i ett stycke utan att behöva plocka isär det. Det satt dock fast hårt som berget och jag var rädd att skada något om jag tvingade loss det.

Gav mig därför på avtrycket i detalj och började skruva isär det vilket var en mycket pillig historia som i slutändan visade sig vara helt onödig. Skulle ha gått rakt på sprintarna från början.



Tillslut hittades då roten till det dåliga upphaket, reservdel 16320 "Mainspring sleeve", var som bilden visar spräckt likt en gammal vas. Får man bara tag i en ny sådan så ska nog bössan funka som vanligt igen.