lördag 8 februari 2014

Buffén fortsätter för 54:an

Eftersom jag lyckats samla på mig ett ganska rejält gäng kulsorter så var det på sin plats att bjuda min 54:a airking på ännu en runda. 
Sagt och gjort slumpades fem nya askar ur skåpet och kulfånget plockades fram.

Antalet skott per mål blev osäkert då jag inte var smart nog att räkna upp rätt mängd i förväg på de första cirklarna och därmed tappade räkningen, det ska dock ligga mellan 7-10 skott i varje.


När väl sittningen var över så var det en relativt jämn tavla som mötte mig. Begrundade resultatet och konstaterade att första gruppen skulle ha varit bäst om man räknade bort min "flyer". 
Skrällen kom först när jag skulle fotografera inför bloggen och dubbelkollade vilka  askar som använts.

Bästa grupperingen var skapad av Gamo TS-10 Long Distance! Kulan jag tillägnat ett helt inlägg till att klaga på då askens innehåll var illa deformerad i kjolarna. 

De andra grupperna var inte dåliga men det var ingen som kom i närheten av att den resning som Gamo gjorde i mina ögon, om den verkligen håller detta resultat konsekvent är ju en fråga som kommer undersökas närmare.







Har på forumen förstått att det är skilda åsikter kring avtrycket på Diana 54 Airking. Har aldrig varit någon finsmakare på avtryckarfronten, men har inte heller haft så mycket att jämföra med förrän på senare tid.

Försökte tänka på hur det kändes när jag sköt ovanstående test och som jag uppfattar det så har trycket på 54:an ett mycket kort första steg följt av ett tungt utdraget andrasteg. Roade mig med att försöka visa trycket på min 54:a i bildform:

1 = Utgångsläge
2 = Lätt draglängd (steg 1?)
3 = Tung draglängd (steg 2?)
4= Skott faller

Om jag uppfattat rätt bland åsikterna hos "förstå-sig-på-arna" så handlar ett bra avtryck om att det andra steget inte ska vara segt eller utdraget, skottet ska falla direkt man passerar "gränsen" för steg 2. 

Antar att känsla för avtryck kommer med erfarenhet, så det är la bara att fortsätta öva tills man en dag får häng på det.